BM QUALITY GROUP skupia osoby, które łączą pasję z doświadczeniem zdobywanym w renomowanych hotelach, restauracjach i zakładach cukierniczych. Jesteśmy zespołem wykwalifikowanych specjalistów z branży gastronomicznej. Nasze doświadczenie chętnie przekazujemy innym.

Marcin Leśniak

Absolwent Akademii Ekonomicznej w Poznaniu i Politechniki Łódzkiej. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w gastronomii. Audytor zewnętrzny systemów zarządzania jakością (ISO serii 9001, HACCP) akredytowanych jednostek certyfikujących. Konsultant i trener z zakresu systemu bezpieczeństwa żywności HACCP. Doświadczenie we wdrażaniu i audytowaniu systemu HACCP zdobywał w wielu trzy, cztero i pięcio gwiazdkowych hotelach i znanych firmach takich jak Sheraton Hotel Poznań, Sheraton Sopot Conference Center & Spa, Radisson Blu, NH Poznań, Aquarius Kołobrzeg, Amber Baltic, Andel’s Łódź, Best Western, DoubleTree by Hilton, Sfinks Polska, Coffeeheaven i Costa. Przeprowadził szereg szkoleń dla takich firm jak: Sfinks Polska, Unity Line, Polska Żegluga Bałtycka, KSM Polska, Ecolab, Amrest.

Ireneusz Ptak

Absolwent Technikum Gastronomicznego w Pile oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Uczestnik wielu szkoleń o tematyce gastronomicznej. Laureat kilku konkursów kulinarnych (drugie miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski). Swoje bogate doświadczenie zdobywał przez wiele lat jako kucharz, zastępca szefa kuchni oraz od kilkunastu lat jako Szef Kuchni. Prowadził wiele projektów: otwarcia nowych obiektów (konsultacje projektów technologicznych, zakupy sprzętu, zatrudnianie pracowników, planowanie, kalkulacja i wprowadzanie kart menu), modernizacja i zmiany organizacyjne działających lokali również pod kątem dostosowania do obowiązujących przepisów oraz wprowadzenia systemu HACCP. Swoje umiejętności i doświadczenie zdobywał min. w: Hotelu Pod Orłem *** w Pile, Hotelu City **** w Bydgoszczy, Hotelu Vivaldi **** w Poznaniu, Hotelu
Amica *** Wronki, Hotelu Szablewski *** w Środzie Wielkopolskiej, Domu Restauracyjnym Gessler w Warszawie, Restauracji U Kucharzy w Warszawie oraz Hotelu Rzymski*** w Poznaniu.

Krzysztof Ilnicki

Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych, pracował jako szef cukierni w Urban Caprice – wiodącej firmie eventowej w Wielkiej Brytanii. Od 2006 piastował stanowisko zastępcy szefa cukierni we flagowej restauracji Marco Pierre White’a-Mirabelle (1 gwiazdka Michelin). w latach 2008-2009 prowadził cukiernię w restauracji Hakkasan w Londynie (1 gwiazdka Michelin, 19 pozycja w światowym rankingu w 2007 i 2008). Był także szefem cukierni w hotelu Sheraton w Sopocie, oraz instruktorem w Akademii Czekolady Barry Callebaut. Obecnie pracuje nad projektem autorskiej pracowni cukierniczej w Gdańsku.