Absolwent Technikum Gastronomicznego w Pile oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Uczestnik wielu szkoleń o tematyce gastronomicznej. Laureat kilku konkursów kulinarnych (drugie miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski). Swoje bogate doświadczenie zdobywał przez wiele lat jako kucharz, zastępca szefa kuchni oraz od kilkunastu lat jako Szef Kuchni. Prowadził wiele projektów: otwarcia nowych obiektów (konsultacje projektów technologicznych, zakupy sprzętu, zatrudnianie pracowników, planowanie, kalkulacja i wprowadzanie kart menu), modernizacja i zmiany organizacyjne działających lokali również pod kątem dostosowania do obowiązujących przepisów oraz wprowadzenia systemu HACCP. Swoje umiejętności i doświadczenie zdobywał min. w: Hotelu Pod Orłem *** w Pile, Hotelu City **** w Bydgoszczy, Hotelu Vivaldi **** w Poznaniu, Hotelu
Amica *** Wronki, Hotelu Szablewski *** w Środzie Wielkopolskiej, Domu Restauracyjnym Gessler w Warszawie, Restauracji U Kucharzy w Warszawie oraz Hotelu Rzymski*** w Poznaniu.